Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Code Lyoko Revolution

 

Tämä osio perustuu Code Lyoko kirjoihin, aikaan ennen kuin Lyokosoturit löysivät supertietokoneen. (en.codelyoko.fr)


1974-1985

Vuosi 1974 oli alku Carthage-nimiselle projektille, kansainväliselle huippu salaiselle projektille, joka toi yhteen parhaat kvanttifysiikan ja tiedonkäsittelyn tiedemiehet. Aelitan isä Waldo Scheffer ja hänen vaimonsa Anthea olivat osa tätä projektia. Projektia kehitettiin sotilastukikohdassa Sveitsissä.

      Image

Tutkijat, Waldon pää ympyröity.

Carthage-projektin tarkoitus on luoda tie kontrolloida sähköistä viestintää ja elektorinia laitteita, sekä kehittää järjestelmää, jolla voitaisiin siirtää ihmisiä eripuolilla maailmaa ennätysajassa veloituksetta. Lyhyesti sanottuna projektin tarkoitus oli mullistaa kaikki keinot viestinnässä.

Projektin kanssa samaan aikaan Waldo ja Anthea nauttivat täydellisestä rakkaudesta. Vuonna 1982 heille syntyi tyttölapsi, jonka he nimesivät Aelitaksi.

Image

Waldo ja Anteha nauttivat elämästään vuoristossa Sveitsissä.

Tänä aikana Carthage-projekti oli hyvällä mallilla ja yksi tärkeimmistä tehtävistä oli jo luotu. Se oli prototyyppi virtuaalisesta maailmasta nimeltään "Firs City", eli Ensimmäinen Kaupunki (vähän kuin Lyoko). First City perustuu futuristiseen kaupunkiin ja sen keskustaan, jossa on torni. Tämä torni on sijoitettu järjestelmän ytimeen, ja voi olla käytössä monilla tavoin, jotta voidaan kontrolloida mitä vain sähköistä laitetta maailmassa.

Waldo ja Anthea ovat vakuuttuneita siitä, että he työskentelevät projektissa, joka voi tarjota edullisia palveuita kehittyville maille. Mutta kun uskomattomia saavutuksia tehdään, "pimeä alue" syötettiin First Cityn linnaan (ilman että Waldo tai Anthea tietää), ja mahdollistaa kenen tahasa muuttaa se massatuhoaseeksi. Carthagesta voisi olla siis hyötyä Sveitsin kannalta, jos sota syttysisi. Se olisi hyvin voimakas ja älykäs ase. 1984 sotilas Mark James Hollenback, iältään 20, liittyy Carthage-projektiin ja saapuu tukikohtaan. Hän on syntynyt hyvin köyhään maanviljelijä perheeseen. Hän meni armeijaan 16-vuotiaana. Sotilasuransa ansiosta hän pääsi mukaan projektiin.

1985: Carthage-projektin loppu

Vuonna 1985, eli 8 vuotta projektin aloittamisesta, Waldo ja Anthea löytävät totuuden Carthage-projektista ja sen sotilallisista tarkoituksista. Sen vuoki he päättävät lähteä projektista ja tuhota Firs Cityn prototyypin, tarkoituksena luoda se muualla uudelleen, ettei kaikki työ tehty turhaan. Tämän uuden maailman nimeksi tulee Lyoko.

Pian sen jälkeen tuntemattomasta syystä (luultavasti jotta Waldo palaisi projektiin) Mark Hollenback kidnappasi Anthean. Major Stainback (Myöhemmin muutti nimensä Suzanne Hertziksi, eli Major Stainback on Lyokosotureiden tuleva matikan ja fysiikan opettaja) auttoi Waldoa ja Aelitaa pakenemaan sotilastukikohdasta, jossa Waldo työskenteli. Sitten Major johti etsijöitä etsimään Antheaa, sekä tarjosi Waldolle uuden henkilöllisyyden.

Image

Aelita jäi isänsä kanssa kahdestaan, koska hänen äiti vietiin häneltä.

1985-1988: Elämä tuntemattomana

Tänä aikana Waldo eli hiljaista elämää, läpi useita identiteettejä. Esimerkiksi lyhyessä ajassa hänestä tuli Henri Zopfi, pelkkä työntekijä. Hän asui Aelitan kanssa pienessä mökissä, jossa Major Steinback vieraili joskus ja piti Waldon ajantasalla Anthean etsinnöissä.

Image

 Kylmänä talviaamuna Waldo ja Aelita siirtyivät lopullisesti viehättävälle tilalle, erakkomajalle, joka sijaitsee Pariisin reunalla. Major Stainback avustaa heitä edelleen ja antaa Waldolle jälleen uuden identiteetin. Tästä lähtien hän oli Franz Hopper, käyttäen hänen toista nimeä ja Anthean tyttönimeä, ja opettaa Kadicissa, jolloin Major Stainback tulee myös samaan kouluun opettajaksi. Hän vaihtoi nimensä Suzanne (tai Susan) Hertziksi. Näennäisestä onnellisuudestaan huolimatta Waldo on ennenkaikkea halukas jatkamaan etsintöjä ja löytämään Anthean. Siihen päälle Major kertoo, että hän on yhteydessä paikallisen tuottajan kanssa, joka omistaa tehtaan, jonka maanalaisen osan voisi kunnostaa ja muuttaa laboratorioksi, erityisesti, koska tehtaan omistaja on kiinnostunut tämän kaltaisista tutkimuksista.

Mutta Anthean etsinnät näyttävät olevan pysähdyksissä, sillä Mark Hollenback on muuttanut nimensä ja soluttautunut rikollisorganisaatioon (Green Phoneix). Hän onnistui saamaan aikaan hämäyksen ja hämmentämään agentteja, jotka seurasivat hänen jälkiään todistamalla, että hän on ovelampi kuin miltä näyttää. Siksi hänellä on lempinimi Magician "taikuri". Mutta kiitos hänen riipuksensa, Franz tietää, että Anthea on yhä elossa, ja että hän voi hyvin, joten hän ei luovu toivosta. Sen vuoksi, että hän oli Mark Hollenbackin kidnappaama, Anthean oli pakko seurata häntä, kun hän oli karkumatkalla. Koska Mark oli koko ajan liikkeellä, Anthea joutui koko ajan menemään vankilasta toiseen. Ensiksi vangittuna hylätyssä vajassa Mercantourin kansallispuistossa Ranskan Alpeilla. Sitten Englannissa ja lopuksi Marokossa Pohjois-Afrikassa. Hollenback, joka tunnetaan myös nimellä Hammibal Mago, pakottaa hänet työskentelemään rikollis-organisaatio Green Phoneixille. Anthea yrittää turhaan kapinoida löytääkseen Waldon ja Aelitan. Joka kerran, kun hän menettää toivonsa, hänen kaulakoru hohtaa, joka on merkki siitä, että Hopper vielä ajattelee häntä. Hän vastaa takaisin käyttämällä kaulakorua, ainoaa yhteyttä perheeseensä.

1988-1994: Projekti Lyoko

Uusi aikakaussi alkaa Franzille, joka toivoo voivansa jatkaa Carthagen uudelleenluomista siviilien käyttöön/hyödyksi (eikä edelliseen tarkoitukseen johon sitä käytettiin, eli sotilallisiin tarkoituksiin) parantaakseen mailmaa. Hän ja Major Steinback (suzanne Hertz) ovat lopultakin saaneet luvan muuttaa tehdas laboratorioksi.  Frnaz Hopper tapaa Walter Sternin (Ulrichinn isän), miehen, jonka hän ja Major uskovat rahoittavan heidän projektinsa. Walter asuu Pariisissa, ja työskentelee Green Phoneixille. Koska Franz tarvitsee pääomaa rahoittaakseen työnsä (luoda kompleksin tehtaan alle), rikollis-organisaatio Green Phoneix käskee Walterin auttaa Franzia, lupaamalla hänelle tarvitsevansa rahat. Vastineeksi Walterin pitää kertoa Franzin tutkimuksen tulokset. Siksi hän ostaa tehtaan ja järjestää pääomaa supertietokonekompeksin rakentamiseen

Image

Joten he ottavat yhteyttä pieneen muurausyhtiöön, jonka nimi on Broulet and Brothers, että he tekisivät rakennustyön ja kunnostaa tehtaan. Pian Philippe Broulet (yhtiön omistaja) tajuaa, että työ joka on annettu heidän tehtäväkseen, täytyy olla valtion salaisuus (koska heidän työ oli niin salassa pidettävää, hän luuli, että se on valtion salaisuus). Todellakin, työntekijät tuodaan paikalle silmät sidottuina (jotteivat he tidä missä ovat) ja pakotettuina pysymään työpaikalla, ilman että he saivat lähteä, jos ei niin erikseen käsketty. Lisäksi maksu työstä tulee valeyhtiön kautta, jotta jäljet työn alkuperästä/taustasta ei selviäisi. Mutta saadessan huimia rahamääriä  tilillensä, Philippe Broulet ymmärtää, että on parempi olla kyselemättä asiasta sen enempää. Hän on oikeassa: supertietokonekompleksi on Walter Sternin rahoittama, joka saa rahat Green Phoneixiltä, jolle hän työskentelee.

Image

Vuotta myöhemmin Walter, joka palkkasi Broulet and Brothersin, esittelee heidät Hopperille ja pyytää heitä tekemään töitä Erakkomajalla, tarkoituksena tehdä viemärikerkosto tehtaalle, joka loisi salaisen kulkureitin suoraan tehtaalle. Hän myös laittaa heidät kaivamaan yhteystunnelin kouluun, erakkomajalle ja tietysti teehtaalle. Jokainen sisäänpääsypiste on merkitty (Green phoneix) symboolilla, vaikka organisaatio Green Phoneix ei tiedä supertietokoneen sijaintia.

Image

Sitten Franz ja Major Steinback alkavat rakentamaan itse supertietokonetta, laboratoriota ja skannereita, Takeho ja Akiko Ishiyaman, Robert Della Robain, Michel Belpoisin (keksi skannereiden toimintaa) avulla ja Walter Sternin rahoituksella. He alkavat koodaamaan uutta Carthagea, käyttäen ohjelmia, jotka Franz loi yhdessä Anthean kanssa. Frnaz uudelleenluo "First Cityn" Major Steinbackin avulla. Toisinsanoen kopioiden sen digitaalisen maailman, jollainen oli suunniteltu Carthage-projektiin, joka sisältää sman aseen. Hopper ajattelee, että ehkä voi uudelleenrakentaa sen, ja neutralisoida sen torniin. Kuitenkin hän tajuaa, ettei se ole mahdollista, eikä enään pysty sulkemaan sitä, joten hän päättää eristää "First Cityn" ja lukita sen ikuisiksi ajoiksi.

Image

Sillä välin käyttäen Hopperin ja Majorin jälkeen jättämiä muistinpanoja Didon "Miehet mustissa" onnistuvat uudelleenrakentamaan tarvitsemansa laitten päästäkseen digitaaliseen maailmaan heidän toimitilassaan Brysselissa Belgian pääkaupungissa. Tämä laitteisto ei sisällä skannereita vaan ssinä on kypärät, jotka pystyvät siirtämään käyttäjän hengen virtuaaliseen avatariin, kun kroppa on yhä maassa.

Image

Laitteiston ansiosta Miehet mustissa pääsevät "first cityyn", koska he tietävät pääsykoodin. jokatapauksessa vain lapset voivat käyttää tätä laitteistoa.

Franz Hopper loi palomuurin, jonka tarkoitus on blokata tornin negatiiviset energiat First Cityyn ja jättää käyttökelpoiset vaikutukset koskemattomiksi. On mahdollista päästä sisään First Cityyn Lyokon ytimestä syöttämällä koodin AELITA, joka avaa tien sisälle; täytyy valita avain avatakseen oven First Cityyn ja Lyokon välillä. Täyttääkseen Lyokon tiedoilla ja jouduttaakseen sen luomista Hopperin tiimi keksii muistinkaappauslaitteen. Elektronisen käsineen muodossa. Fantastinen työkalu tekee heille mahdolliseksi varastaa henkilön muistot ja saada ne digitaaliseen mailmaan. 

Image

LISÄÄ TULEE!

 

©2019 Code Lyoko 1974-2004 | Code Lyoko Revolution -2017- - suntuubi.com